Om Ljungbyportalen

Vad är Ljungbyportalen?

Ljungbyportalen är en lokal samlingsplats för boende i och omkring Ljungby.

Här hittar du lediga jobb, restauranger & pizzerior, en eventkalender för att se vad som händer i stan, nyheter och hyresvärdar. Du hittar även ett komplett företagsregister över alla företag som finns i Ljungby kommun. Lokalt väder är också något som du hittar här.

Observera att allt desssutom är gratis! Vi visar diskret reklam på varje sida. Reklam som inte ska störa och som endast kommer från lokala företag.

Idé

Hela idén med Ljungbyportalen uppstod efter att jag återigen saknade information om vad jag kunde hitta på i min stad. När det finns en stund över eller då man vill göra något som man kanske inte hade gjort annars, då behövs information. Men informationen om vad jag kunde hitta på fanns inte att finna - på ett enkelt sätt. Visst skulle jag kunna köpa en lokal tidning - viktigt att då köpa rätt dag. Visst kunde jag ta mig ner på stan och läsa på en anslagstavla. Visst kunde jag titta på kommunens hemsida. Kanske att jag skulle kunnat sökt på nätet. Mycket jobb och stor risk att jag missar en massa trevliga event. Då bestämde jag mig för att skapa en lokal kalender där allt intressant som händer i Ljungby presenteras på ett tydligt sätt. Vad som är intressant är dock ganska personligt men det kommer vi till. Just idag finns det en kalender där allt intressant kan presenteras på ett tydligt och enkelt sätt. Vi har alla möjlighet att skapa några egna event och tipsa - direkt på Ljungbyportalen. Jag hoppas att ni gör det - ofta - så kalendern blir välfylld.

Företagsregister

En annan viktig lista som jag länge har saknat är ett bra register över lokala företag. Låt oss säga att jag behöver en målare. Hur hittar jag denna målare? Jag kan leta efter annonser i våra lokala tidningar. Jag kan leta i våra lokala telefonkataloger. Jag kan söka på nätet i allehanda företagskataloger. Jag kan göra allt detta men garanterat kommer jag att missa minst ett lokalt företag - kanske tom det bästa företaget. Vill det sig riktigt illa så kommer jag inte i kontakt med ett enda och jag får vända mig till grannkommunen. Jag vill undvika det. Jag vill att våra lokala företag ska synas och att vi som bor här enkelt ska kunna hitta de företag man letar efter. Därför har jag tagit fram ett komplett företagsregister över ALLA registerade företag i kommunen. Adresserna kommer från Bolagsverket och köptes in i augusti 2012. Visst finns här företag som inte har någon verksamhet idag. Visst saknas vissa kontaktuppgifter. Men företagen finns här och du som företagare, eller privatperson för den delen, kan på ett enkelt sätt via Ljungbyportalen komplettera med den information som saknas. Tillsammans skapar vi ett komplett företagsregistret där man enkelt hittar den man söker.

Väder

Vi bor i Ljungby. Ljungby ligger i Sverige. Vi svenskar är nog det folket i världen som är mest intresserade av vädret. Så självklart finns det en vädertjänst på Ljungbyportalen. Uppgifterna kommer från yr.no och de uppdateras ständigt. Du får aktuellt väder på alla sidor plus att en detaljerad prognos på ca 8 dagar visas på en speciell sida. Du behöver ingen mer vädersite! Jag hoppas att yr.no kan ge oss bra väder. Om inte så byter vi till en annan leverantör. Det är viktigt med träffsäkra prognoser!

Jobb

Ljungbyportalen innehåller också en sida med jobbannonser. Alla jobbannonser kommer från Arbetsförmedlingens hemsida. De presenteras på ett lite annorlunda sätt och endast jobb i Ljungby visas.

Äta på restaurang / pizzeria

Det finns många restauranger och pizzerior i stan. Vissa serverar lunch, vissa har avhämtning. Vissa kommer och går. Vissa är ens favorit. Att ha enkel tillgång till vilka restauranger och pizzerier som vi har i stan är mycket intressant. Att även visa deras menyer och öppetider gör Ljungbyportalen ännu mer intressant.

Vad saknar du?

Saknar du något på Ljungbyportalen? Tveka inte att kontakta oss. Skriv ett e-post, skriv något på vår Facebook-site. Det är vi tillsammans som kommer att göra Ljungbyportalen så bra som den kan bli!

Kommentera gärna på vår kontakt och kommentarssida.

Ljungbyportalen är en gratistjänst från Rays Office. Läs mer om utvecklingen av tjänsten på Ljungbyportalens blogg.
Dela